dimarts, 24 d’abril del 2018

I SETMANA DE PREVENCIÓ CONTRA ELS INCENDIS FORESTALS ALS MUNICIPIS DEL RAIGUER




Entre el dia 16 i 21 d’abril va tenir lloc la I Setmana de Prevenció d’Incendis Forestals als municipis del Raiguer (Santa Maria del Camí, Consell, Búger, Alaró, Mancor de la Vall, Binissalem, LLoseta, Campanet i Selva) dins el programa Suma't a la Prevenció!. Aquesta activitat es va organitzar conjuntament entre la Mancomunitat del Raiguer i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Les activitats realitzades durant la setmana varen consistir en la organització d’un concurs de dibuix amb els escolars dels centres de la Mancomunitat del Raiguer, una Jornada Tècnica sobre prevenció d’incendis al personal de les administracions locals dels pobles participants, i una jornada participativa a Los Damunt amb els veïnats del poble. Totes les activitats varen tenir com a eix principal fomentar la prevenció dels incendis forestals, sobretot en zones d’interfície urbana -  forestal.

Al concurs de dibuix varen participar un total de escoles de varis municipis de la mancomunitat. Enhorabona al guanyador!

A la Jornada Tècnica que es va celebrar dijous dia 19 d’abril a l’Ajuntament de Lloseta es va comptar amb la participació de diversos batlles dels municipis participants, així com regidors/es, tècnics/ques, brigades de protecció civil, policia local, la Gerent de la mancomunitat i el Director General d’Espais Naturals i Biodiversitat.

L'activitat va començar amb la presentació de les jornades per part de la tècnica de la mancomunitat Joana Cerdà i el batlle de Lloseta. Miquel Mir, Director General d’Espais Naturals i Biodiversitat, va fer una breu introducció a la temàtica. Empar Benlloch, (tècnica del servei de Gestió forestal de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca) i Pep Solivellas (tècnic d’incendis de l’Ibanat), varen ser els encarregats de introduir als participants el concepte d'interfície urbana -  forestal i quina és la importància de realitzar mesures de prevenció d’incendis forestals a aquestes zones. 
També es varen explicar quines podrien ser aquestes mesures i com s’han d’aplicar, a més de quin és el paper dels municipis dins aquestes tasques de prevenció d’incendis forestals tan importants.

Dissabte dia 21 d’abril, a Los Damunt (Alaró) va tenir lloc la Jornada Participativa. Es va comptar amb la presencia dels veïns de la zona i altres ciutadans dels pobles propers, a més de les brigades de protecció civil d’Alaró i Binissalem. A la jornada hi va participar el batlle d’Alaró, el qual va introduir l’activitat juntament amb Joana Cerdà com a tècnica de la Mancomunitat, la tècnica del Servei de Gestió Forestal Empar Benlloch, l’Agent de Medi Ambient Marcos Soriano, el cap de servei de Gestió Forestal, Luis Berbiela i l’equip de Xarxa Forestal.

Durant la jornada es va fer un passeig pel carrer Pouador de Los Damunt per explicar , in situ, la problemàtica de les zones d’interfície urbana - forestal i les mesures de prevenció necessàries que s’han d’aplicar als habitatges situats prop de zona forestal.  També es va fer una visita a un veïnat el jardí del qual podria ser un bon exemple de mesures preventives front a un incendi forestal.

Totes les activitats varen tenir una elevada participació, i varen servir per donar a conèixer un tema tan important com la prevenció dels incendis forestals en zones d’interfície urbana – forestal.

Suma't a la prevenció!



Jornada Tècnica
Jornada Tècnica
Jornada Tècnica
Jornada Participativa
Jornada participativa
Jornada Participativa






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada