divendres, 14 de juny del 2013

Al Simulacre de Crestatx de dia 13 de juny també hi va haver espai per a la sensibilització

Els forestals hem de trobar moments a la feina del dia a dia per sensibilitzar sobre la protecció dels nostres boscos, la prevenció d'incendis i provocar la reacció de la gent que viu al bosc per que siguin conscients de la seva vulnerabilitat i que actuïn per disminuir aquest risc.
Ahir es va realitzar un simulacre d'incendi forestal a la zona de Crestatx, Sa Pobla, a Mallorca. Va ser un incendi de nivell 2, és a dir, que va requerir la intervenció i col·laboració de tots els actors que preveu l'INFOBAL, perquè hi havia en perill un col·lectiu de persones i béns.
Dins l'organització d'aquest simulacre, va haver un espai per informar i formar als ciutadans: d'una banda un col·lectiu d'escolars de Sa Pobla d'uns 8 anys i d'altra banda, les persones que van ser evacuades de la zona per protecció civil i ateses pels serveis sanitaris.

















Els nins van aprendre que havien de fer en cas d'incendi, quins mitjans pariticipaven en el simulacre i feren mil i una preguntes, algunes d'elles ben interessants!
Als adults que van arribar a la zona de recepció de evacuats se'ls va donar la oportunitat de realitzar unes enquestes d'autoavaluació de l'estat dels seus habitatges en quant al risc d'incendis i què és el que han de fer per millorar la seguretat de ca seva i la de la seva família en cas d'incendi forestal. També se'ls va proporcionar fulletons divulgatius sobre el tema.Com veieu, sempre hi ha espai per fer prevenció.. inclús en l'extinció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada